Historický pohled na sobotínský zámek


Historický pohled na sobotínský zámek
Hotel Klein je pro romantické pobyty i společenské akce.

Má dvojitou restaurací s výhledem do parku a na okrasný rybník. V restauraci jsou dva původní kazetové stropy a barokní bar. Stěny zdobí zlacené konsolové lampy a dobové olejomalby. Stolový a sedací nábytek je vyroben dle návrhu na míru. Vstupní hala hotelu je zařízena v pseudorenesančním slohu a je ozdobena dřevěným vstupním portálem s kazetovým ostěním, zlacenými svítidly na stropě a stěnách, dřevořezbou rodového znaku Kleinů a původním zrestaurovaným sousoším svatého Huberta s jelenem v životní velikosti. Nábytek i bary jsou ručně vyrobeny na míru z mahagonového masivu. Do prvního patra vede původní schodiště ozdobené konsolovými lampami, bohatě provedeným kovaným zábradlím, původními loveckými trofejemi, zlacenými vázami a historickými obrazy. Schodiště ústí do chodby tvaru L s kazetovým obložením stěn, obrazy a původní barokní krbovou římsou.

V druhém patře, kam schodiště pokračuje, je 9 historicky stylizovaně vybavených pokojů a jeden apartmán s výhledy do všech stran zámku.

Zámek nabízí ubytování v romantických apartmánech i komfortních pokojích kde je vana i sprchový kout.

V celém zámku je zabudováno podlahové vytápění a všechny prostory jsou klimatizované. Hotel je propojen podzemní chodbou s dalšími budovami, takže v případě nepříznivého počasí je hostům zaručen pohodlný přechod mezi jednotlivými budovami.

V zámecké restauraci, vinárně, baru nebo přímo v apartmánu jsou podávány originální pokrmy i prvotřídní nápoje, které si můžete vychutnat i na zámecké terase.

Zámeckou budovu korunují architektonicky originálně pojaté „Sluneční lázně Marie“ s výsuvnou zasklenou terasou určenou k intimnímu slunění.

 Wellness & Spa Hotel Sidonie vznikl komplexním přebudováním společenské budovy postavené v sedmdesátých letech 20. století ve stylu socialistického realismu. V suterénu wellness hotelu je budováno zařízení pro sportovní a oddychové vyžití, které zahrnuje 5 saun, 6 vířivých bazénů pro hydroterapii, pivní lázně a tři masážní a rehabilitační místnosti. V proskleném prvním patře s výhledem na zámek a jeho okolí bude bazén o rozměrech 15×7 metrů, jeden vířivý bazén, a vinárna se zázemím. V druhém patře jsou dva kongresové sály s projekcí a se zázemím. Ve třetím patře je k dispozici 12 hotelových pokojů.

Historický pohled na sobotínský zámek

Sport & Family Hotel Josef po dokončení poskytne ubytování ve 33 pokojích, krytou tenisovou halu, sály stolního tenisu, posilovnu, čtyři bowlingové dráhy s barem, sál aerobního cvičení, kulečníkový sál, dva salonky s vlastní kuchyní, 14 garáží a 28 parkovacích míst.

Pivovar Albert je zámecký rodinný pivovar, kde se vaří pivo nejvyšší kvality určené pro konzumaci všech hostů.

V prvním patře pivovaru se nachází nově vystavěné, moderně vybudované ubytování. Jsou zde tři apartmány.

Pivnice je stylově vybavena, není však určena k dennímu provozu, slouží pouze pro soukromé akce, po předešlé domluvě.

4 0