Valná hromada hornických spolků v Jihlavě

Krásné hornicko-historické město Jihlava hostilo v pátek 9. listopadu valnou hromadu Sdružení hornických a hutnických spolků ČR. Přes dvacet spolků vyslalo své zástupce, aby zhodnotili plnění cílů v letošním roce a projednali plán činnosti a rozpočet na rok 2019.

Společné foto zástupců hornických spolků v Jihlavě

Valná hromada však byla zejména volební. Zástupci spolků do svého čela opět zvolili předsedu Ing. Miroslava Šťastného z Příbrami. Prvním místo předsedou se stal Vratislav Klabouch z Rudolfova a druhým místo předsedou Ing. Václav Dorazil, Ph.D., ze Stráže pod Ralskem, tajemníkem sdružení zůstal Ing. Pavel David z Příbrami.

Bývalému vedení patří obrovské poděkování za dosavadní činnost a novému vedení jest potřeba popřát mnoho úspěchů v oblasti zachovávání hornických tradic, ochrany montánních památek a rozvoje českého hornictví.

Za Hornicko-historický spolek pod Ralskem

Pavel Virág

Hornicko-historický spolek
pod Ralskem

Příspěvek byl publikován v rubrice Články, Diamo, Informace a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.