Setkání ve městě Příbrami a na Březových Horách.

20.setkání hornických měst a obcí,16.Evropský den horníků a hutníků a 8OO let města Příbram 10.-12.6

Česká republika, Polsko, Rakousko, Německo, Slovensko, Slovinsko, Maďarsko, Ukrajina. Ze všech těchto zemí se do Příbrami sjedou účastníci 20. setkání hornických měst a obcí a 16. evropského dne horníků a hutníků. Jenom oficiálně přihlášených hostů těchto slavností jsou zhruba dva tisíce. Nejenom pro ně, ale i pro ostatní návštěvníky města je připraven bohatý víkendový program.

Setkání představuje nejvýznamnější událost, která upomíná na hornické tradice ve městě Příbrami a na Březových Horách. Kulturní program probíhal celý víkend na náměstí T. G. Masaryka, náměstí J. A. Alise, na dole Marie, v expozicích Hornického muzea nebo na Svaté Hoře. K hornickým slavnostem patří i průvody.

 V pátek ve večerní Příbramí byl světelný hornický průvod. Hornické slavnosti byly zahájeny v pátek v na náměstí T. G. Masaryka Příbrami, pak následoval koncert Příbramského Big Bandu. Nočním městem prošel hornický průvod s lucernami, který byl zakončen ohňostrojem.

V sobotu byla na Svaté Hoře sloužena bohoslužba, pak městem prošela Hornická paráda. Český permon Kostel sv. Vojtěcha na Březových Horách na náměstí J. A. Alise byl svědkem slavnostního předávání cen Český permon.

Foto galerie

0 0