Horníci slavili v Karviné

Horníci slavili v Karviné
Na slavnostech nechyběly ani kroužky krojovaných horníků. Foto: Facebook Karviná, město které žije

Při hornických slavnostech OKD tradičně uctili památku horníků, kteří zemřeli při práci. Poté už se všichni bavili při koncertech a dalších atrakcích programu.

Po roční přestávce proběhly znovu Hornické slavnosti OKD.  Začaly tradičně vzpomínkovou akcí na Univerzitním náměstí v Karviné, kde zástupci vedení OKD a členové kroužků krojovaných horníků, položili věnce a květiny u sochy horníka, aby tak uctili památku mužů, kteří při práci v podzemí zemřeli, napsal Karvinský deník.






„Chodíme sem zavzpomínat každý rok. Těch kluků, co už s námi nejsou, je hodně. Bohužel,“ řekl Roman Nemček. Také on si na tuto slavnostní chvíli vzal slavnostní hornickou uniformu. Poté se průvod za zvuků hudby vydal směrem k náměstí a do kostela Povýšení sv. Kříže, kde se konala slavnostní mše.

Odpoledne už bylo veselejší. V parku Boženy Němcové se hrálo a zpívalo. Program zahájila Ewa Farna, poté přítomné rozezpíval David Koller, Pavel Dobeš, v podvečer přitvrdila orlovská kapela Ahard a hudební večer uzavřel Rock and Roll Band Marcela Woodmana.

V davu bylo možné zahlédnout šéfy OKD včetně insolvečního správce Lee Loudy, muže, který od loňského května právně řešil předlužení těžební firmy.

Bohatý byl i doprovodný program: nechyběla autogramiáda místních fotbalistů, soutěže a hry pro děti, ale i dospělé.

0 0