Předseda představenstva a výkonný ředitel OKD, a.s. po 44 letech opouští těžařskou firmu

Předseda představenstva a výkonný  ředitel OKD, a.s. po 44 letech  opouští těžařskou firmu

Ing. Boleslav Kowalczyk po vzájemné dohodě s jediným akcionářem OKD – společností PRISKO – rezignoval na funkci předsedy představenstva a výkonného ředitele OKD,  a.s. a 28. února 2019 firmu opustí.

V černouhelné firmě nastoupil jako učen v roce 1975. Po ukončení vysokoškolského studia na Hornicko-geologické fakultě VŠB – TU Ostrava v OKD pak zastával celou  řadu profesí. Od technologa výroby, přes vedoucího oddělení báňské projekce, hlavního inženýra závodu a později i podniku až po manažerské funkce na postu ředitele některých dolů, VOJ a po ukončení insolvence i celého OKD.

„Za celé představenstvo naší společnosti a rovněž i za všechny zaměstnance chci Ing. Kowalczykovi poděkovat za čtyři desítky let, které této firmě profesně věnoval. Zvláště pak za poslední roky náročné práce, kdy nakonec stanul v samotném čele společnosti, jež mezitím prošla obtížným obdobím insolvence a procesem vlastní záchrany jako její výkonný ředitel a současně i předseda představenstva. Na konci loňského roku byl navíc vystaven nelehké situaci při zdolávání následků tragického neštěstí na Dole ČSM-Sever, které si vyžádalo 13 lidských životů a i v této nezáviděníhodné krizové situaci obstál se ctí,“ v reakci uvedl stávající místopředseda představenstva Jan  Solich, který po odchodu Boleslava Kowalczyka bude představenstvo dočasně řídit.

0 0