Technické památky severu Moravy lákají, letos přibudou další

Technické památky severu Moravy lákají, letos přibudou další
Dolní oblast Vítkovic jsou společně s Dolem Michal a Landek parkem v Ostravě největšími lákadly mezi technickými památkami v zemi.

Třicet zajímavých technických míst v Moravskoslezském kraji, které jsou sdružené do projektu Technotrasa, přitahují čím dál více turistů. Projekt nyní také získal prvenství ve Velké ceně cestovního ruchu.

Ocenění v kategorii nejlepší turistický produkt převzal v Brně na veletrhu GO – REGION TOUR náměstek hejtmana kraje Jan Krkoška. „Technotrasu považuji za klíčový produkt cestovního ruchu v našem kraji. Můžeme nabídnout unikátní technické dědictví, které jinde v Česku v takovém rozsahu ani kvalitě nenajdete,“ řekl Krkoška.

DOV

„Pro turisty chystáme v Technotrase i pro letošní sezónu další vylepšení, nové zážitkové prohlídky či zapojení zcela nových atraktivit.“ 

Začínalo se s dvanácti památkami

Projekt Technotrasy s původně dvanácti technickými památkami vznikl v roce 2012, dnes už nabízí třicet míst k navštívení. Kromě největších lákadel, jakými jsou například ostravský Důl Michal a Dolní Vítkovice s Landek Parkem, se do projektu zapojily i méně známé lokality.

Důl Michal

Nově tak například vodní mlýn Wesselsky a mlýn v Bartošovicích ukazují mlynářské řemeslo v praxi, v Krnovské synagoze se návštěvníci mohou zaposlouchat do příběhů krnovských průmyslníků a pěchotní srub Na Trati v Bohumíně zajímá nadšence válečné historie.

0 0