Premiér už uvěřil propagandě zelených?

Premiér už uvěřil propagandě zelených?

Požár v Českém Švýcarsku, ani žádný jiný v přírodě nevyvolá klimatická změna. Zažehne ho blesk, nebo neopatrný člověk. Aktivisté jej přesto prohlašují za dílo „klimatické změny“. Nenechte se tím zmást, pane premiére.

Požár lesa na Děčínsku zapálil člověk. Žádná klimatická změna. Ta nemůže zapálit nic, stejně jako zbraň sama nevystřelí. Britský levičácký deník Guardian přesto tvrdí, že tento požár Čechům otevře oči vůči klimatické změně (zde). A portál iDnes o tom referuje. Úplně zbytečně, Protože britský deník píše o dojmech, nikoli o faktech.

Že se nemá v suchém létě dělat oheň v přírodě, je obecně známé. Stejně jako to, že se nedopalky cigaret mají pečlivě udusit, nejlépe zahrabat. Autor textu je s touto informací obeznámen asi tak 50 let. A chová se podle ní. Že těch padesát existují hlupáci, kteří na to kašlou, je smutný fakt. To však neznamená, že by se v Českém Švýcarsku projevila „klimatická změna“. Současně to však také neznamená, že se ve světě neotepluje. Kdo tyhle skutečnosti zaměňuje, bohapustě lže.

Ač veškeré zpravodajství velkých médií směřuje k tomu, že probíhá „klimatická změna“ jež se projevuje oteplováním, ve skutečnosti nikdo neví, co se děje. I proto se z médií vytratil pojem „globální oteplování“ a nahradila ji právě „klimatická změna“. Protože to je pojem, který je univerzální. Bude-li to třeba, může být vhodným argumentem pro tuto změnu fakt, že podle dánské meteorologické služby je v Grónsku nejvíc ledu za posledních 40 let (zde). Nebo to, že letošní zima byla na jižním pólu nejchladnější od roku 1957, kdy se tam začalo kontinuálně měřit (zde). V odkazovaných článcích jsou uvedeny i zdroje zpráv o tom, že lední medvědi nejsou „klimatickou změnou“ ohroženi. Ve skutečnosti se jejich počet od podpisu dohody o jejich ochraně v roce 1973 zdvojnásobil. (Jiná věc je, že je tento počet stále malý.) Podle statistik coloradské univerzity se ani nezvyšuje počet silných hurikánů. Opak je však častým tvrzením ve většině médií. Stejně, jako tato média stále opakují své přesvědčení o tom, že přibývá povodní. Nejen meteorolog Milan Šálek přitom průběžně přináší historická fakta, jež tato tvrzení vyvracejí (například zde.) Jednoznačná interpretace počasí, jeho příčin a způsobů jak jej ovlivnit jsou tedy minimálně diskutabilní.

Zmíněný článek na portálu iDnes jako doklad změn počasí uvádí i citát premiéra vlády České republiky Petra Fialy. Podle něj by si jen slepý nevšiml, že se „něco“ děje. A to dokládá co? Že premiér už také uvěřil zelené propagandě? Pokud ano, nic dobrého nás nečeká. Ovšem požárům tím nepředejde, protože kromě blesků je zapalují akorát lidé (zde).

Napsat komentář