V srdcovkové výzvě uspělo 47 z 57 žadatelů o minigrant

V srdcovkové výzvě uspělo 47 z 57 žadatelů o minigrant

Správní rada Nadace OKD poslední únorové úterý rozhodovala o poskytnutí podpory v programech vyhlášených v grantové, respektive minigrantové výzvě pro letošní rok. Dala šanci také projektům na pomoc hornickým sirotkům a rozvoji aktivit havířských spolků.

Celkem se v těžařské nadaci sešlo 181 žádostí. Nejvíce v programu Pro region, kdy ze 124 podaných získalo granty 84 uchazečů. „Srdcaři z revíru poslali za neziskové organizace, ve kterých aktivně působí, sedmapadesát projektů. Nutno zdůraznit, že přínosných a kvalitních, vždyť podpořeno nebylo jen deset z nich,“ uvedla nadační ředitelka Karolína Preisingerová. Mezi srdcovkové patrony, jak upřesnila, NOKD rozdě-lí 954 tisíc korun. „Využijí je sportovci, rybáři, kynologové, dobrovolní hasiči, vodáci, turisté, hudebníci z dechového orchestru, ale i neziskovky věnující se handicapovaným,“ sdělila.

Všechny žádosti, jak navázala projektová manažerka Silvie Balčíková, byly bedlivě pročítány a hodnoceny. „Výsledky oficiálně zveřejníme v pondělí 1. března na našich internetových stránkách www.nadaceokd.cz a informovat o nich budeme do pátku 5. března také dopisem v elektronickém systému Grantys,“ upřesnila s tím, že NOKD poskytne i doporučení, jak dále postupovat.

Apelujeme hlavně na organizace, jejichž projekt byl podpořen, aby dbaly na včasné dodání všech potřebných dokumentů pro vyhotovení smlouvy. Jen tento malý krůček je totiž dělí od uskutečnění projektu,“ zdůraznila Balčíková. Svá slova adresovala též Spolku svatá Barbora, jemuž opět poskytnou prostředky na jeho činnost. Jakožto kroužkům krojovaných horníků ze šachet Barbora a Gabriela, dále Klubu přátel Hornického muzea Ostrava či Koordinačnímu výboru důchodců OKD. „Ty usilovaly o podporu hornických tradic,“ vzkazovala projektová manažerka.

Jestliže byl váš projekt vybrán, gratulujeme a již nyní se těšíme na spolupráci. Pokud jste neměli štěstí a vaše žádost neuspěla, nezoufejte, zkuste to příští rok. Právě k těmto účelům slouží námi nabízené konzultace,“ doplnila nadační ředitelka.