POHO den – Důl Barbora v Karviné poprvé ožil festivalem

POHO den – Důl Barbora v Karviné  poprvé ožil festivalem

Krajská společnost MSID, která má za úkol oživit pohornickou krajinu na Karvinsku, uspořádala první velkou akci pro veřejnost na Dole Barbora. Státní podnik DIAMO byl partnerem akce.

Libor Jalůvka ze závodu ODRA vyprávěl návštěvníkům o historii dolu

Nevyužívaný Důl Barbora přilákal poslední zářijovou sobotu stovky lidí. Návštěvníci POHO dne obdivovali důlní kulturní památky, o které se stará státní podnik DIAMO. Měli možnost také absolvovat komentovanou prohlídku areálu s Liborem Jalůvkou ze závodu ODRA. O program a občerstvení v podobě místních specialit se postarala krajská společnost MSID.

V debatě s hejtmanem byl i ředitel podniku L. Kašpar

Součástí programu byly i ukázky práce a techniky našich záchranářů ze závodu HBZS. Na své si přišly děti i dospělí. Pro zájemce o hornickou tématiku a budoucnost areálů šachet připravilo hejtmanství debatu na téma pohornická krajina a její specifika, které se účastnil ředitel státního podniku DIAMO Ludvík Kašpar a další hosté v čele s hejtmanem Moravskoslezského kraje Ivem Vondrákem. Záznam debaty bude v listopadu součástí virtuální konference osobností Meltingpot, organizátorů festivalu Colours of Ostrava. Cílem POHO dne bylo ukázat, jak lze tyto revitalizované důlní areály snadno využít pro aktivity místních podnikatelů, kulturní a společenské akce.

Ing. Bc. Jana Dronská, MBA
odbor komunikace

1 0