Čínská provincie má více než 100 inteligentních uhelných dolů

Provincie Šan-si, která je významným producentem uhlí v severní Číně, dosud vybudovala 118 inteligentních uhelných dolů, uvedl provinční energetický úřad. Informovala o tom tisková agentura Xinhua.

V roce 2023 zahájila provincie Šan-si projekty inteligentní transformace zaměřené na stávající uhelné doly s roční produkční kapacitou více než 1,8 milionu tun a zároveň vybudovala některé nové doly, což v loňském roce vedlo k rozvoji celkem 81 inteligentních uhelných dolů v provincii.

V letošním roce provincie zahájí inteligentní transformaci uhelných dolů s roční produkční kapacitou více než 1,2 milionu tun a zaměří se také na inteligentní transformaci uhelných dolů s rizikem havárie. V roce 2024 bude v provincii vybudováno celkem 150 nových inteligentních uhelných dolů.

Šan-si je důležitou komplexní energetickou základnou v Číně a je také první provincií, která pilotně zavádí energetickou revoluci. V posledních letech se Šan-si snaží podporovat integraci uhelného průmyslu a digitálních technologií.

V první polovině roku 2023 dosáhlo Šan-si těžby surového uhlí téměř 680 milionů tun. Pro rok 2023 si provincie stanovila cíl produkce uhlí ve výši přibližně 1,37 miliardy tun.

 

0 0